פציעה בזמן חופשה היא אירוע לא נעים בלשון המעטה. אם נפלתם, החלקתם או נפצעתם בזמן שהות במלון – זה הזמן להבין מתי תוכלו לתבוע, מהו הסכום וכיצד מתבצע ההליך המשפטי לטובת קבלת פיצוי. כל הפרטים – במדריך הבא.
נפצעתם במסגרת חופשה במלון? כך תוכלו להגיש תביעה ולקבל פיצוי
כאשר אנו חושבים על חופשה בבית מלון, הסיטואציה האחרונה שעליה אנו יכולים לעלות בדעתנו היא סיטואציה שבמסגרתה אחד מבני המשפחה או אפילו אנחנו נפצעים. לצערנו, מקרים כאלו מתרחשים לא מעט ואף גורמים לנזקים שמשפיעים על איכות החיים, בעקבות אובדן כושר עבודה או אפילו נכות. חשוב להבין כי לא כל פציעה בבית המלון מוגדרת כרשלנות מצד בית המלון, ולכן אם נפצעתם בבית המלון רצוי קודם כל ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתחום של דיני נזיקין, וזאת בכדי לבחון את פרטי המקרה ובהתאם לכך להגיש תביעה. תוכלו לפנות למשרד עורכי דין אלמוג-שפירא, דוגמה מצוינת למשרד מתמחה שייצג אתכם באופן מקצועי. יש לציין כי הפסיקה במדינת ישראל קובעת כי לבתי המלון כמו גם מתחמי אירוח יש חובת זהירות, ועל כן מצופה מבית המלון לנקוט בכל אמצעי זהירות סביר בכדי להבטיח את שלומם של האורחים. אולם בכדי להגיש את התביעה ולזכות נדרש להוכיח בפני בית המשפט כי חובת הזהירות הופרה באופן קונקרטי, ועל כן תפקידו של עורך הדין הוא לגבש כתב תביעה המבוסס על נסיבות המקרה.
האם ניתן לתבוע את בית המלון בגין הפציעה?
התשובה היא בהחלט כן. הבסיס להגשת התביעה בתוחם נזיקין כלפי בית המלון מתייחס באופן ספציפי כלפי אחריות בעלי המקרקעין. צריך להבין כי בית המשפט נוטה לראות בחומרה התנהלות שרלטנית לכאורה מצד בית המלון מאחר והוא והמלון גובה תשלום בעבור השהייה, ובהתאם לכך אחראי על שלומם של האורחים בניגוד לתביעות נגד עיריות שטוענות לא פעם כי הן לא יכולות לשלוט על כל ס"מ ברחוב. בית המלון מעסיק עובדים שתפקידם הוא לשמור על שלומם של האורחים ובהתאם לכך חלה עליו חובת האחראיות מבחינת דיני נזיקין. בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד המודעות לגבי תביעות כנגד בתי המלון עלתה, הן בשל היכולת של האורחים לתבוע ולקבל פיצוי והן בשל שורה של פסיקות מטעם בית המשפט שקבעו כי בעקבות הרשלנות בית המלון ישלם פיצוי בסך אלפי שקלים ולעיתים גם עשרות אלפי.
הכנת כתב תביעה – כל מה שרציתם לדעת וחששתם לשאול
על מנת להגיש תביעה כנגד בית המלון נדרש קודם כל להעביר לרשות עורך הדין ראיות תומכות. אם לדוגמה החלקתם בעקבות רצפה רטובה ולא היו שלטי אזהרה, רצוי לצלם את הזירה עצמה בכדי להגיש אותה כראיה לבית המשפט. נוסף לכך, אם בעקבות המקרה נאלצתם לקבל טיפול רפואי, זכותכם לדרוש את החומר הרפואי הנוגע לטיפול בכם מאחר ומדובר במידע שיחזק את הטענה לגבי נזקי גוף שנגרמו בעקבות התאונה בבית המלון. כל מסמך התומך בהתנהלות של בית המלון כמו למשל עדות של עדי ראייה כמו גם נציגי המלון יכולים להשפיע על הצלחת התביעה, כולל דיווח שלכם לגורמים הרשמיים של בית המלון. כל מסמך שתומך באירוע מהווה אבן דרך בדרך לגיבוש כתב התביעה, והגשתו לבית המשפט.
כיצד נקבע גובה הפיצוי?
גובה הפיצוי נקבע בהתאם להיקף הנזק. במידה והצלחתם להוכיח בפני בית המשפט את חבות בית המלון, השלב השני הוא דיון בנוגע להיקף הנזק שנגרם ובהתאם לכך קביעת סכום הפיצוי. בית המשפט בוחן את הנזקים והשפעותיו, כאשר כלל הברזל הוא שכלל הנזק חמור יותר, כך יהיה גם הפיצוי. לסיכום, אם נפצעתם במהלך שהות במלון חשוב ליצור בהקדם קשר עם עורך דין לקבלת ייעוץ משפטי, ולא להמתין עם הגשת התביעה.