נוסעים לחו"ל? רגע לפני שמתחילים לתכנן מסלול, חולמים בשפה חדשה ומבררים מהן המנות המקומיות (או באיזו שעה נסגרות ברחובות החנויות), יש לעצור ולעשות ביטוח נסיעות. מדוע? ובכן יש להבין שנסיעה לחו"ל אמורה להיות מהנה ויותר מכל אמורה להציע שקט ומנוחה מהשגרה, במיוחד עתה כאשר כולנו עברנו תקופה לא פשוטה. מכאן שאם באמת מבקשים לנוח ולהיכנס "למוד רגוע", יש להתחיל את המסע ברגל ימין וכמובן לצד תחושה רגועה, וזאת ניתן לבצע רק באמצעות רכישת פוליסת נסיעות לחו"ל. אז למה חשוב לשים לב ואלו סעיפים מוטב לכלול? אבנר הייזלר ניגש לעשות סדר!
בחו"ל תשאירו את הגישה הישראלית בבית
אנחנו הישראלים ידועים בהרבה דברים יפים, אך גם בסוג של שאננות שלא פעם מוציאה לנו לשון. הגישה של "יהיה בסדר" בהחלט מאפיינת אותנו, ויש לומר שמי שגר באזור מלחמתי שהוא סיר לחץ מבעבע בהחלט מעניק לעצמו הרבה שלוות נפש כשהוא לא מתעקש להתרגש מכל דבר. עם זאת, בחו"ל אין להסתמך על גישת ה"יהיה בסדר", כי מספיק שרק משהו קטן יסתבך כדי שכול החופשה תקבל זווית חדה וכלל לא רצויה. מספיק שתשברו את הרגל, שיגנבו לכם את התיק, שתזדקקו לתרופה, או שהמזוודה לא תגיע, כדי שתצטערו שלא הייתם פחות שאננים – כדי שתצטערו שלא שילמתם סכום סמלי מראש, ובכך נמנעתם מאינספור הוצאות יקרות.
הוצאה קטנה ששווה מלא
הייזלר מומחה בתחום העסקי והביטוחים תמיד מבקש לחשוב קדימה ולהעריך כראוי סיכונים כנגד סיכויים, וכפי שמתבהר מאותו ראיון של אבנר הייזלר בדה מרקר, החוכמה היא להמר על הסוס הנכון, ובמקרה זה אין שאלה שהסוס הנכון הוא לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל. אז נכון שקיים מצב די טוב שמשלמים מדי יום כמה שקלים ללא כל סיבה, אך אם נבחן את הנתונים, נמצא שסכום זניח שכזה מגן מפני שלל הוצאות מאוד יקרות. מבקשים הצצה? ובכן עבור אשפוז בסיסי של יום אחד בבית חולים בהודו (אחד היעדים היותר זולים) יש לשלם כ350 דולר! מה קורה אם טסים לצרפת ולא להודו? אז ההוצאות קופצות ל1,200 דולר (עבור אשפוז בסיסי ליום) – סכום שבקלות מאפשר יציאה לחופשה נוספת.
ביטוח שמעניק התאמה מלאה
מי שטס לפגישת עבודה במלון מרכזי בעיר ידועה, רוב הסיכויים שאינו יזדקק לשירותי איתור והצלה. מי שטס לבקר משפחה, רוב הסיכויים שאינו יזדקק לביטוח ספורט אתגרי. מי שטס עם תיק שמכיל כמה בגדים, ספר ומצלמה פשוטה, רוב הסיכויים שאינו יזדקק לכיסוי כבודה וכדומה. הנקודה הוא כן לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, אך לצד התאמה מלאה, וכפי שמסביר אבנר הייזלר בראיון בדה מרקר, תמיד יש להבין מהם הצרכים האישיים ומנקודה זו להתנהל – לדרוש התאמה אישית. הרעיון הוא שכל אחד יעבור על הסעיפים השונים ויבין מה רלוונטי עבורו באופן פרטני. רק כך גם טסים מבוטחים וגם נמענים מתשלומים מיותרים.
החלטתם לעשות? בואו לגלות כיצד!
לבסוף הייזלר מציין שביטוח נסיעות לחו"ל בהחלט חשוב, אך גם חשוב לבחור היכן נכון לעשות אותו. מכאן שהכרחי לוודא שמדובר בחברת ביטוח זמינה, בחברת ביטוח שבמקרה הצורך מכסה מגוון תרחישים מבלי להערים קשיים, בחברת ביטוח שיודעת להעניק מענה הגיוני בכול הנוגע לאילוצי הקורונה, בחברת ביטוח שמציעה קשת של התאמות אישיות וכדומה. לבסוף מציין הייזלר שנכון להיום לא ניתן לרכוש פוליסה עבור ביטוח נסיעה, וזאת בשל הקורונה שעדיין מחזיקה בתפקיד משמעותי בכול הנוגע לחזרה לשגרה. חופשה נעימה ורגועה!