הליקובקטר פילורי? הוא לא יהרוס לכם את החופשה

הליקובקטר פילורי

חיידק הליקטובר פילורי הוא חיידק נפוץ המתיישב בקיבה ועשוי לגרום לקיבים במערכת העיכול ובמקרים נדירים אף יותר לגידול בקיבה. החיידק גורם לצריבה, הרגשה כללית רעה ועד כאבי בטן שיכולים להשבית לחלוטין מפעילות. ההתמודדות עם החיידק בחיי היום יום היא לא פשוטה, וזאת כאמור בשל התסמינים הפיזיים של ההימצאות החיידק. אולם החשש מפניו מתגבר בייחוד לרגל יציאה לחופשה.

לא פעם מבוגרים שאובחנו עם חיידק זה נוטים לבטל את לדחות את החופשה, בעקבות חשש מפני התסמינים, אולם ניתן בהחלט לומר כי ישנן דרכים אפקטיביות שבהן ניתן לטפל בחיידק מתוך מטרה כי הוא לא יהרוס לכם את החופשה המתקרבת. זה הזמן להכיר את דרכי הטיפול וההתמודדות עם הליקובקטר פילורי – אם אתם בדיוק מתכננים את החופשה שלכם ומודאגים מפני החיידק.

כיצד ניתן למנוע מחיידק זה להרוס את החופשה?

ראשית, חשוב לציין כי אם קיבלתם אבחון לגבי הימצאות של החיידק בקיבה, אין מדובר בגזרת גורל אלא כיום ניתן לנקוט במגוון רחב של שיטות לטיפול והקלה בתסמינים. מאחר ואתם יוצאים  לחופשה, חשוב קודם כל להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול תרופתי משולש הנחשב לטיפול אפקטיבי מאוד. במסגרת הטיפול התרופתי תקבלו שתי תרופות אנטיביוטיות כמו גם תרופה המורידה את רמת החומציות של הקיבה. אולם, צריך לדעת כי לנטילה של תרופות אלו בחיי היום יום ובוודאי בזמן חופשה מלוות בתופעות לוואי כמו גזים, נפיחות ושלשלושים. על מנת להקל על התופעות במערכת העיכול יש לתת מקום משמעותי להרגלי התזונה שלכם בזמן החופשה, כל זאת כחלק מהבנה כי לתזונה יש תפקיד משמעותי באיזון רמת החומציות כמו גם שגשוג החיידק. יציאה לחופשה מחייבת יציאה מהשגרה ועל כן ניתן בהחלט לנצל את ההזדמנות לטובת יצירה של שינויים תזונתיים שיסייעו לכם להתמודד עם החיידק ותופעות הלוואי, כל זאת מתוך מטרה ליצור חופשה מושלמת.

תזונה נכונה בזמן חופשה – המפתח ליצירה של איזון וחופשה מוצלחת

תזונה נכונה מהווה חלק בלתי נפרד מהתמודדות עם התסמינים של החיידק כמו גם נטילת התרופות. על כן, בזמן החופשה שלכם המעיטו ככל האפשר בצריכה של קפאין כמו גם אלכוהול וכן הקפידו לשלב בתפריט התזונתי שלכם פירות וירקות העשירים בוויטמין C. מאחר ומדובר בחופשה, רצוי לנצל את חדר האוכל של המלון או של המסעדות באזור לטובת יצירה של איזון תזונתי שמגיע לידי ביטוי בהפחתה של מזון מתועש ומטוגן ולבחור במקום זאת במזון עשיר בחלבונים וסידן כמו גם סיבים תזונתיים כמו למשל שיבולת שועל. אם אתם נוטלים באופן קבוע את התרופות, רצוי לקחת איתכם גם תוספי תזונה ייעודים שיכולים גם הם לסייע לכם להתמודד עם תופעות הלוואי כמו גם התסמינים הפיזיולוגיים של חיידק הליקטובר פילורי. בנוסף, פעילות גופנית יכולה גם היא לתרום לחיזוק הגוף והנפש וזאת בזכות הפרשה של הורמונים שתורמים להעלאת מצב הרוח, כחלק מהבנה כי הימצאות החיידק איננה צריכה לגרום להשבתה מוחלטת מפעילות בזמן חופשה אלא להפך – באמצעות איזון המתבצע באמצעות תזונה נכונה, ספורט וכן מנוחה.

לסיכום, חיידק הליקטובר פילורי הינו חיידק ששכיחותו באוכלוסייה נמצאת במגמת עלייה. החדשות הטובות הן שכיום פותחו כנגד מגוון רחב של דרכי אבחנה כמו גם טיפולים אפקטיביים שבמסגרתם ניתן להתמודד בצורה טובה עם התסמינים. חשוב לציין כי אין טיפול נקודתי שיכול להעלים לחלוטין את החיידק, אבל אפשר ואף רצוי בהחלט לנקוט בצעדים במסגרת החופשה לטובת יצירת איזון ברמת החומציות של הקיבה, לטובת שיפור איכות החיים ובהתאם לכך גם יצירה של חופשה מושלמת.

השארת תגובה