רוצים לארגן ארוחת על האש בטבע? בין אם אתם רוצים לארגן מנגל לכבוד סיום קורס של אחד החברים, לכבוד יום הולדת או בלי סיבה מיוחדת רק כדי לחגוג, אתם חייבים להתארגן לפני שאתם מגיעים למקום ומדליקים את הפחמים. מוכנים לדעת איך לעבור בשלום את החלק שבין קבוצת הוואטסאפ המשותפת לבין הביס העסיסי מנתח הבשר שבחרתם? המאמר הזה מפרט את מה שחשוב כדי לארגן על האש בטבע! שנתחיל?
איך לבחור את המקום הנכון?
כשרוצים לארגן על האש בטבע, המיקום הוא הדבר הכי חשוב במפגש שלכם. חפשו קרחות יער או נקודה ליד נחל שלו, רק ודאו תמיד שהאזור בטוח ונקי מחיות בר שעלולות להימשך למזון שלכם. חשוב לזכור לעשות את המנגל במרחק של לפחות חמישה מטרים מחומרים דליקים, כמו עצים ושיחים, כדי להבטיח שכולם יהיו בטוחים.
מה לארוז לעל האש בטבע?
- מנגל נייד: בחרו מנגל קל משקל וקל לנשיאה, וודאו שיש לו רגליים יציבות כדי למנוע התהפכות.
- דלק או פחמים: בהתאם לסוג המנגל שלכם, ייתכן שתזדקקו לפחמים, פרופן או עץ.
- כלי בישול: הביאו איתכם מלקחיים, מרית, מברשת גריל וכפפת תנור.
- אחסון מזון: בחרו בצידניות כדי לשמור על טריות הבשר ושאר החומרים המתכלים עד שיגיע הזמן להכין אותם.
- ערכת בטיחות: הערכה צריכה לכלול מטף כיבוי אש, ערכת עזרה ראשונה ומים כדי לכבות את הגחלים לאחר השימוש בהם.
איך בוחרים את הבשר הטוב ביותר?
המרכז של כל מנגל הוא הבשר, וככל שהוא יהיה יותר איכותי כך תיהנו יותר ממה שתבחרו. לחוויה מענגת, שקלו לקנות בשר מקצביה בתל אביב בשם מעדני גורמה שידועים בבשר האיכותי והטרי שהם מוכרים. המוניטין שלהם כספקים של הנתחים הטובים ביותר מבטיח שתקבלו את האיכות הטובה ביותר לעל האש שלכם בטבע.
אילו דברים אפשר להכין מראש?
- מרינדת הבשר: התחילו את ההכנות בעזרת הכנת מרינדת הבשר שלכם יום מראש. היא משפרת את הטעם ומבטיחה שהבשר הצלוי יהיה רך ומלא בטעמים. השתמשו בתערובת של תבלינים, עשבי תיבול ורטבים שאתם אוהבים. הכניסו את הבשר ואת המרינדה לשקיות זיפלוק, ואחסנו בצידנית עד שיגיע הזמן להכין אותם.
- ירקות ותוספות: הבשר הוא הכוכב של המנגל, אבל ירקות ותוספות הם הכרחיים לארוחה מגוונת. חתכו ירקות מראש, כמו גמבה, קישואים ותירס, עטפו אותם בנייר כסף עם נגיעה של שמן זית ותבלינים לצלייה קלה. הכינו מראש תוספות קרות, כמו חמוצים, ירקות חתוכים או סלט קולסלאו, ואחסנו אותן בצידנית.
ממה מתחילים?
לאחר שהגעתם למקום, התחילו בהנחת המנגל על קרקע ישרה. אם אתם משתמשים בפחם, ערמו אותם בפנים והדליקו אותם. חכו עד שהם יהיו מצופים באפר לבן, ואז מפזרו אותם באופן שווה. למנגל פרופן, ודאו שהחיבורים מאובטחים לפני ההצתה. זכרו, סבלנות היא קריטית. תנו למנגל להגיע לטמפרטורה הנכונה לפני שאתם מניחים את האוכל.
מהם הכללים החשובים לצליית הבשר?
- בדיקת טמפרטורה: מנגל מושלם תלוי בשמירה על הטמפרטורה הנכונה. רוב הבשרים מתבשלים היטב בחום בינוני עד בינוני גבוה. אם אתם משתמשים בפחמים, תוכלו לאמוד את הטמפרטורה באמצעות החזקת היד מעל המנגל. אם אתם יכולים להחזיק אותה במשך 4־5 שניות, החום בינוני.
- זמן הצלייה: הניחו את הבשר במרינדה על הגריל. זכרו, כל סוג בשר וחיתוך דורש זמן בישול שונה. ככלל, סטייקים וצלעות דורשים 4–8 דקות לכל צד, נקניקיות עשויות לקחת 10–15 דקות בסך הכול וירקות עטופים בנייר כסף בדרך כלל מתבשלים תוך 15–20 דקות.
- מנוחה והגשה: בסיום, תנו לבשר לנוח כמה דקות לפני שתפרסו אותו. כך, תבטיחו שהמיצים ייספגו מחדש, מה שהופך את הבשר לרך וטעים יותר.
לסיכום
מנגל וטבע הם שניים מההנאות הגדולות של החיים. כשמתחילים לארגן את הדברים לקראת הבילוי שלכם, חשוב להקפיד להתארגן ולהתכונן מראש, ובמיוחד להשקיע בבשר איכותי לעל האש. באמצעות הטיפים במאמר הזה, אתם יכולים להיות בטוחים שהמפגש שלכם יהיה מוצלח, שלא שכחתם שום דבר חשוב ושהאוכל טעים! אל תשכחו, אחרי שאתם נהנים בחיק הטבע, שמרו על הסביבה שישבתם בה ואל תשאירו עקבות.